BEL NU 088-0505700

Referentie projecten

Nuttige websites

Contact

 

Verkoopkantoor Amsterdam:
Taurusavenue 100
2132 LS Hoofddorp

088-0505700

Dhr. S. Verheijen
06-34241988
info@solarnova.nl

Aflevering goederen:
Taurusavenue 100
2132 LS Hoofddorp

 

  • Leusden 1.jpg
  • IMG_0648.JPG
  • Javastraat - 436.jpg
  • partic2.jpg

Hoe werkt Zonnestroom

A. Zonnepanelen

Zonnepanelen of zonnecellen zoals ze soms worden genoemd, zijn meestal geïnstalleerd op het dak. Deze panelen zijn gemaakt van fotovoltaïsche (PV) cellen, die zonlicht omzetten in gelijkstroom (DC).

B. Inverter of omvormer

De DC gelijkstroom van de zonnepanelen wordt verzonden naar een omvormer, waar het wordt omgezet in wisselstroom (AC).

Hoe werkt zonnestroom

C. Elektriciteitsmeter

De opgewekte wisselstroom wordt getransporteerd van de omvormer naar de elektriciteitsmeter in uw meterkast en is beschikbaar voor gebruik in uw huis. Wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan uw verbruik, dan draait de meter letterlijk achteruit.

D. Opbrengstmeter

De bruto opbrengstmeter meet voortdurend de opbrengst van uw elektrische zonnestroom voorziening. Bij overproductie van zonnestroom zal deze worden teruggeleverd aan het energiebedrijf die dan vervolgens de teruggeleverde energie in mindering brengen op de energierekening.

E. Elektriciteitsnet

Uw huis blijft aangesloten op het elektriciteitsnet voor de levering van electriciteit indien meer energie wenselijk is dan dat de zonnestroom installatie kan opwekken, zoals tijdens de avond.

F. Solar Monitoring

Met Solar monitoring kunnen u en Solarnova voortdurend toezicht houden op de zonnestroom productie en ervoor zorgen dat uw systeem optimaal draait. Als de zonnestroom productie onder het normale niveau daalt, dan zal Solarnova u waarschuwen en de eventuele storing verhelpen . situatie.