Hoe werkt Zonnestroom

A. Zonnepanelen
Zonnepanelen of zonnecellen zoals ze soms worden genoemd, zijn meestal geïnstalleerd op het dak. Deze panelen zijn gemaakt van fotovoltaïsche (PV) cellen, die zonlicht omzetten in gelijkstroom (DC).

B. Inverter of omvormer
De DC gelijkstroom van de zonnepanelen wordt verzonden naar een omvormer, waar het wordt omgezet in wisselstroom (AC).

C. Elektriciteitsmeter
De opgewekte wisselstroom wordt getransporteerd van de omvormer naar de elektriciteitsmeter in uw meterkast en is beschikbaar voor gebruik in uw huis. Wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan uw verbruik, dan draait de meter letterlijk achteruit.

D. Opbrengstmeter
De bruto opbrengstmeter meet voortdurend de opbrengst van uw elektrische zonnestroom voorziening. Bij overproductie van zonnestroom zal deze worden teruggeleverd aan het energiebedrijf die dan vervolgens de teruggeleverde energie in mindering brengen op de energierekening.

E. Elektriciteitsnet
Uw huis blijft aangesloten op het elektriciteitsnet voor de levering van electriciteit indien meer energie wenselijk is dan dat de zonnestroom installatie kan opwekken, zoals tijdens de avond.

F. Solar Monitoring
Met Solar monitoring kunnen u en Solarnova voortdurend toezicht houden op de zonnestroom productie en ervoor zorgen dat uw systeem optimaal draait. Als de zonnestroom productie onder het normale niveau daalt, dan zal Solarnova u waarschuwen en de eventuele storing verhelpen . situatie.